Skip to main content

Blog

De ontspanning ligt op straat.

Praktijk-Channels-03_20191114-143307_1

Wat ik hiermee wil zeggen is dat als we het willen zien en oppakken dan zijn er in het dagelijks leven tal van mogelijkheden om ontspanning in te bouwen. Sterker nog je hoeft ze niet eens in te bouwen want ze zijn er al. Oh ja waar dan ? 

Het begint in mijn ogen al bij het 's ochtends uit je bed stappen. Zet de wekker iets vroeger zodat je niet hoeft te rennen en vliegen om naar je werk of school te gaan. Wij beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt aan de tafel. Fijn om zo samen de dag te beginnen. En dat duurt echt geen uren. Uit ervaring kan ik zeggen dat op deze manier de dag beginnen maakt dat ik deze ontspanning meeneem in mijn werk. Hoe fijn is dat ?

Tussen de middag neem de tijd om te eten dus niet achter je bureau. Als je de mogelijkheid hebt ga even naar buiten. Ik maak tijd vrij om tussen de middag met onze honden Luuk en Sjors een lekkere wandeling te maken. Heerlijk naar buiten, honden blij en ik blij. Vaak op dit soort momenten komen de beste ideeën naar boven. Even weg van je werkplek. Wat vind ik het dan jammer dat ik regelmatig hondenuitlaters tegenkom die nog erg druk zijn met hun telefoon, gemiste kans om te ontspannen denk ik dan.

Reis je naar je werk in de auto. Ja, ik weet dat het erg druk is op de weg maar dat kun je niet veranderen. Maak er dan een optimaal moment voor jezelf van. Luister bijvoorbeeld je favoriete muziek of misschien geniet je wel van de stilte om je heen. Ga op tijd weg, dat je jezelf niet hoeft te haasten. Woon je bijvoorbeeld op fietsafstand van je werk overweeg dan eens om (bij mooi weer) met de fiets naar het werk te gaan. Beweging geeft ontspanning en is gezond. Het bezoek aan de sportschool waar je toch al een hekel aan hebt is dan ook niet meer nodig.

Voor mij is eten koken ook een moment van ontspanning maar ik weet dat dat niet voor iedereen zo is. Het samen eten is dat in mijn ogen wel. Aan tafel kun je met elkaar je ervaringen delen van de dag. Speel een spelletje met elkaar, voor jong en oud leuk. Vervolgens heb je nog een avond voor je. Er zijn vast nog veel meer mogelijkheden, ik ben benieuwd of jij ze gaat ontdekken.