Skip to main content

Aanpak

De aanpak

Van het informatie zoeken van wat je nodig hebt. Naar en eerste afspraak maken tot aan het afscheid.

1. De eerste stap zetten

Daar ben ik nog niet bij betrokken, indirect natuurlijk wel want je zit nu bij mij op de site te kijken. Je kunt op je gemak rond kijken en de informatie verzamelen die je nodig hebt. Uit ervaring weet ik dat deze eerste stap een belangrijke is en vaak ook vrij lang duurt voordat je werkelijk de stap zet om een afspraak te maken. Daarom heb ik de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek van een half uur te plannen waar geen kosten aan verbonden zijn. Zo kun je in levende lijve kennis maken met mij en mijn praktijk. Durf jij de stap NU te zetten (klik naar afspraak maken)

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je hier beland bent. Misschien ben je uitgevallen op je werk door stress, burn out of iets anders en heb je het advies gekregen van de huisarts om eens naar een haptonoom te gaan. Hmm denk je bij jezelf heb ik dat nu echt nodig en kan die mij wel helpen. Wat kan ik verwachten. Het gemak van deze tijd is dat je informatie kunt verzamelen op het web. Op deze site lees je een aantal zaken die je aanspreken. Je wordt nieuwsgierig en besluit de eerste stap te zetten. De stap om een afspraak te maken. Je hebt de keuze uit een kennismakingsgesprek van een half uur deze is vrijblijvend en kosteloos. Of je maakt direct een afspraak voor de intake.

Een andere manier dat je op mijn site gekomen bent kan zijn dat een vriend, vriendin je vertelt heeft wat voetreflex of haptonomie voor je kan betekenen. Je bent nieuwsgierig geworden en begint met informatie verzamelen. Heb ik je voldoende nieuwsgierig gemaakt om een afspraak te maken?

De eerste stap zetten, uit ervaring weet ik dat voordat mensen een eerste afspraak maken er vaak een heel traject aan voorafgaat. Het loopt bijvoorbeeld niet lekker op je werk, je komt al weken vermoeid thuis, slapen gaat ook wat minder. In eerste instantie denk je misschien “stel je niet zo aan”. Vervolgens merk je bijvoorbeeld dat je een wat korter lontje krijgt. Je hebt vaker een conflict en het gaat steeds stroever in het dagelijks leven. Toen je vermoeid was ben je een keer naar de huisarts gegaan, medisch is er niks te vinden huisarts geeft het advies misschien een psycholoog of haptotherapeut raadplegen. Je gaat er wat informatie over verzamelen maar de stap zetten om de afspraak te zetten doe je nog even niet. Want is het wel erg genoeg? Ik vraag mij dan af hoe erg moet het worden? Dus wacht niet langer en maak nu direct een afspraak.

2. De eerste afspraak/ontmoeting in de praktijk

De eerste stap is gezet en de afspraak is gemaakt. Dan is de dag aangebroken dat je kennis gaat maken. Je voelt misschien wat spanning in je lijf waar ga ik terecht komen. Gaat het mij iets brengen. Wie is de therapeut en kan ik daar iets mee? Wil je alvast wat zien over de plek waar je terecht kom kijk dan bij over mijn praktijk.

Kom je voor een kennismakingsgesprek van een half uur. Dan maken we onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas water kennis met elkaar. Jij vertelt waarvoor je bij mij in therapie wilt komen. Ik vertel welke mogelijkheden ik heb en hoe ik werk. Jij kunt je vragen stellen die je mogelijk al hebt. We ronden het gesprek af met een vervolgafspraak voor de intake of we laten het bij dit ene kennismakingsgesprek.

Kom je voor de intake. In de intake gaan we je hulpvraag verder uitwerken. In het geval van de haptotherapie probeer ik je ook altijd de eerste keer iets te laten ervaren in een oefening. Zodat je al wat beeld en gevoel krijgt van wat haptonomie is en wat het mogelijk voor je kan betekenen.

Bij een voetreflex intake werken we ook eerst de hulpvraag uit. Vervolgens behandel ik de voeten en kijk welke gebieden passen bij de hulpvraag.

3. Samen op pad

Samen op pad, ik loop een stuk met je mee. In de sessies bij mij in de praktijk krijg je inzicht in je patronen. Vanuit dat inzicht ga je verder en leer je nieuwe patronen. In het begin zullen de afspraken met een tussenpozen zijn van ongeveer 2 weken. Dit kan ook anders zijn, ik bespreek dat altijd met je en we bekijken wat de beste frequentie voor jouw is. Zodat je ook de ervaringen die je hebt opgedaan kunt verwerken en ook nieuwe dingen kunt ervaren in het dagelijks leven.

Wat ik belangrijk vindt is dat je zo snel als mogelijk weer je eigen stappen kunt zetten. Ik vind de tijd tussen de sessies dan ook erg belangrijk. Dat je in je eigen dagelijks leven je ervaringen die je hebt opgedaan bij mij in de praktijk gaat toepassen. Want daar gaat het uiteindelijk om.

4. Het afscheid

Bij een ontmoeting hoort ook altijd weer een afscheid.

Tijd nemen om afscheid te nemen vind ik belangrijk. Er is een vaak een heel proces doorlopen en veel gebeurt en beleefd. In deze laatste afspraak blikken we nog even terug, we kijken waar je nu staat en hoe je, met welk gevoel het proces ervaren hebt.

De één heeft meer tijd nodig dan de ander voordat we afscheid van elkaar nemen.

Zet nu de eerste stap naar een energiek leven en maak een afspraak.