Skip to main content

Blog

Uitgerust of uitgeblust op vakantie? Waar kies jij voor?

Praktijk-Channels-072

Herken je het dat je denkt van ohhhh had ik maar vast vakantie. Of de gedachte als ik dadelijk vakantie heb dan ga ik genieten. Dan is het zover de vakantie begint.

Jij voelt je moe, uitgeblust, chagrijnig en hebt nergens zin in. Je wordt zelfs ziek. Voor je het weet is de eerste week van je vakantie voorbij. Hopelijk heb je dan nog een week. In week 2 ben je wat meer uitgerust en komt er meer ruimte om leuke dingen te doen. Aan het eind van week 2 begin je langzaam maar zeker een ontspannen gevoel te krijgen en je begint zelfs te genieten. De pechvogels onder ons gaan nu weer aan het werk maar de bofkonten die hebben nog een week. In de 3de week begint het gevoel weer te knagen van "volgende week moet ik weer aan het werk, pffff nog echt geen zin in". Je neemt je voor dat je deze keer ECHT het vakantiegevoel mee gaat nemen in je werkende leven.


TRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIGN de wekker gaat je vakantie is voorbij, met tegenzin sleep je jezelf uit je bed. Ben je nu al vergeten dat je je vakantiegevoel zou meenemen???? Voordat je het weet zit je weer op je werk en denk je was het maar weer vakantie………….. Dit is toch geen leven maar overleven.


Ik ben van mening dat het anders kan en ook moet. Wat doe je jezelf aan. En wat heeft een werkgever aan uitgebluste medewerkers.


Hoe fijn zou het zijn als je vanaf dag 1 kunt genieten van je vakantie. Maar niet alleen van je vakantie maar van iedere dag kunt genieten. Ik gun het iedereen om 's morgens fit en vrolijk uit zijn/haar bed te stappen en aan de dag te beginnen. Dat het niet uitmaakt of het een werkdag of vakantiedag is. Dat je aan het einde van de dag dankbaar en voldaan kunt zijn over wat je die dag hebt beleefd.


Onmogelijk denk je misschien, ik moet toch geld verdienen anders kan ik niet eens op vakantie. Sssssst en luister eens naar je gevoel, zegt je gevoel iets anders? Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden. Durf jij te kiezen voor iedere dag vakantie?

Marlène Oving heeft een eigen praktijk waarin ze de begeleiding doet van mensen met stress gerelateerde klachten, burn-out en andere oorzaken waardoor je niet lekker in je vel zit. Marlène doet dit middels Haptotherapie en Reflexzonetherapie. Zij heeft haar eigen praktijk in Vlijmen. Meer informatie over haar en haar praktijk vind je op www.praktijkchannels.nl. Wil je contact opnemen met haar dan kan dat. Telefonisch bereikbaar op 06-29155681 en per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..