Skip to main content

Blog

Een Burn-Out krijgen hoort erbij ?!!!

Blog-burn-out
Kies jij ervoor om volledig uitgeblust op de bank te belanden? En je dan af te vragen welke signalen heb ik gemist dat het zover heeft moeten komen. Of heb je de signalen wel waargenomen maar vind je dat het krijgen van een burn-out erbij hoort?

Uit onderzoek* onder de millennials (personen geboren tussen 1980 en 2000) blijkt dat 85% van de ondervraagde 3 van de onderstaande klachten bij zichzelf herkennen.
o Vermoeidheid,
o Slecht slapen,
o Piekeren,
o Nergens zin in hebben,
o Opgejaagd gevoel,
o Lastig vinden om keuzes te maken,
o Concentratieproblemen,
o Stemmingswisselingen,
o Burn out.
Dus de signalen worden WEL waargenomen.

Even tussendoor: Welke van de bovenstaande klachten herken jij bij jezelf?


Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat er nauwelijks hulp wordt gezocht (7,4%). Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat je jezelf wilt bewijzen dat je deze baan echt wel aankunt. Ook al is de werkdruk groot en moet je overuren maken om alles af te krijgen. Ik denk ook dat de social media hierin een rol spelen. De mooie momenten en hoe geweldig het gaat wordt gedeeld. Maar hoe zit het dan met verdrietige en minder succesvolle momenten ? Ik weet zeker dat deze er zijn. Het geschetste beeld is vaak niet realistisch op de social media maar wordt wel als de werkelijkheid ervaren. Mogelijk ligt er ook nog een taboe op het vragen van hulp.


Hoe gaaf zou het zijn als je 's ochtends energiek op staat en je zin hebt in je (werk-)dag. EN aan het eind van de werkdag ook weer energiek naar huis gaat ? Zou het niet fantastisch zijn als je aan het eind van de werkweek ook nog energiek het weekend in gaat. Durf jij de uitdaging aan om de stress-signalen van je lijf te leren herkennen ? Dat je de signalen serieus gaat nemen. En je leert om de voor jouw beste keuze te maken voor dat moment. Zodat je energiek in het leven staat en je stress kunt hanteren. Ik ben benieuwd………….


Als je de stap durft te zetten voor een energiek leven, dan maak ik graag tijd voor je, voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Stuur nu een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-29155681.


* van oktober 2017 t/m 16 januari 2018 hebben een 3-tal studenten van de Avans Hogeschool een onderzoek gedaan voor Praktijk Channels over burn out en stress gerelateerde klachten onder millennials (geboren tussen 1980-2000).