Skip to main content

Blog

De wijze les van mijn mobiele telefoon

telefoon-batterij-opladen

 Breng ik je nu in verwarring?? Of maak ik je NIEUWSGIERIG.

Het is het einde van de werkweek, ik voelt mij moe. Pfff en nu staat er ook nog een druk weekend voor de deur. Ineens zie ik mijn mobiel aan de lader liggen. In een flits gaat er door mij heen: "zo wat zou het lekker zijn als je gewoon even jezelf aan de oplader zou kunnen leggen." Heerlijk een paar uurtjes niks. Voor de telefoon is het nodig anders valt hij uit. In mijn ogen verschilt dat niet zoveel met mensen. Als wij onze batterij te ver leeg laten lopen keer op keer dan vallen wij ook uit. Dus dan ga ik toch maar even lekker met een kopje thee en boekje op de bank zitten heerlijk even energie tanken.

Het is ook zo dat hoe meer je gebruik maakt van je mobiele telefoon, hoe sneller hij weer aan de lader moet. Uhhhh, hoor ik je misschien denken wat heeft dat met mij te maken? Nou, als je het druk hebt en druk blijft dan blijf je energie verbruiken. En als je dat dag in dag uit blijft doen dan komt er een moment dat je batterij, in dit geval is dat je lichaam, leeg, op is. In het ergste geval dat je burn-out bent. Bij een mobiel is dat signaal niet te negeren want dan doet hij het niet meer. Maar wij als mens hebben nogal eens de neiging om aan dit signaal voorbij te gaan.

Ook kan ik mijn mobiel uitzetten dan wordt de batterij niet gebruikt en blijft hij opgeladen. Kan ik mezelf ook even uit zetten. Ik ben van mening van wel, even niks. Bijkomend voordeel als mijn telefoon niet aan staat is dat er dan ook geen berichtjes binnen komen. Dat scheelt mij al heel veel energieverlies heb ik gemerkt. Dus durf jij je telefoon uit te zetten en even te niksen?

Die mobiele telefoon is zo gek nog niet wat betreft zijn energiehuishouding. Ik ben benieuwd of jullie hier iets in herkennen van jezelf en welke oplaadpunten jij hebt. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.


Marlène Oving heeft een eigen praktijk waarin ze begeleiding geeft aan mensen met stress gerelateerde klachten, burn-out en andere oorzaken waardoor je niet lekker in je vel zit. Marlène doet dit middels Haptotherapie en Reflexzonetherapie. Zij heeft haar eigen praktijk in Vlijmen. Meer informatie over haar en haar praktijk vind je op www.praktijkchannels.nl. Wil je contact opnemen met haar dan kan dat. Telefonisch bereikbaar op 06-29155681 en per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..